מעי רגיז תרופות סבתא – זה עובד!

postview
timetoread
5 דקות
מעי רגיז תרופות סבתא – זה עובד!

גם במאה ה- 21 ישנן תסמונות רפואיות שעדיין לא יודעים בדיוק מה גורם להן ואיך לטפל בהן. תסמונת המעי הרגיז היא אחת מהן, למזלנו מעי רגיז טיפול טבעי הוא לגמרי אפשרי ויכול להרגיע את התסמינים ולטפל בקיבה רגיזה

מה זה תסמונת המעי הרגיז?

מדובר בתסמונת המבטאת תפקוד לא תקין של מערכת העיכול, בחלק של המעי, שסובלים ממנה בין 15% ל- 20% מכלל האוכלוסיה, בעיקר בגילאי העשרה ותחילת ה- 20. הלוקים בתסמונת המעי הרגיז סובלים מעצירות ו/או שלשולים לסירוגין, כאבים בבטן, התכווצויות, נפיחות וגזים. במצבים חמורים יותר ישנן גם תופעות של צרבת, בחילות, טעם רע בפה, הקאות, כאבי ראש ובחילות. לרוב, נשים יסבלו יותר מהתסמונת והתסמינים שלהן יהיו קשים יותר.

תסמונת המעי הרגיז נקראת גם irritable bowel syndrome – או בקצרה IBS. תסמונת של קיבה רגיזה שיכולה להימשך לאורך כל החיים. אם כי לא נמצא לה טיפול רפואי שפותר אותה לחלוטין, תזונה נכונה, שינויים באורח החיים ותוספי תזונה נמצאו כמועילים בהשבת האיזון במעי והקלה על תסמינים.

מה הגורמים לתסמונת המעי הרגיז?

מערכת העצבים שלנו מקבלת הנחיות מהמוח והיא מפעילה את מערכת העיכול. כאשר נוצר שינוי הורמונלי או עצבי, בשל גורמים גנטיים, זיהומיים, סביבתיים או פסיכולוגיים, ההנחיות משתבשות בדרך מהמוח למערכת העיכול ואנו מגיעים למצב של קיבה רגיזה.

גם לתזונה יש השפעה על התפתחות ו/או החמרה של מעי רגיז. רגישות יתר למזון מסוים או חוסר סבילות של הגוף למרכיבי תזונה מסוימים יכול ליצור מתיחה במעי, מה שגורם לאי נוחות והופעת תסמינים.
בדרך כלל יאובחן מעי רגיז לאחר שהתסמינים נמשכים מעל שלושה חודשים וכל האפשרויות האחרות נשללות. חשוב לציין שגם אם הגורם לא היה נפשי, מצבי לחץ, דיכאון וחרדה יכולים בהחלט להחמיר את התסמינים ואת המצב של מעי רגיז.

צריך להבין, במעי ישנה מערכת עצבים עצמאית שיש בה יותר תאי עצב מאשר בעמוד השדרה ויותר נוירונים ממערכות העצבים הלא מרכזיות בגוף. לכן השפעת הגורמים הנפשיים על המעי כל כך מורגשת. אם כי זה לא הוכח מחקרית, נמצא כי במקרים רבים של רוגע נפשי, מתמעטים תסמיני תסמונת המעי הרגיז.

מעי רגיז טיפול

חשוב לציין כי ישנו טיפול רפואי המכיל מגוון כדורים שיכולים להקל על התסמינים כגון: כדורים לכאבי ראש, מעודדי יציאות, נוגדי שלשולים, נוגדי דיכאון וכדומה. יחד עם זאת, כל אלו לא מטפלים במעי רגיז לכשעצמו ולא ימנעו את הופעת התסמינים בפעם הבאה.

מעי רגיז תרופות סבתא

מכיוון שאין טיפול לריפוי של מעי רגיז תרופות סבתא יכולות מאד להקל על התסמינים. בתוך מעי רגיז טיפול טבעי ניתן גם למצוא המלצות רפואיות לתזונה נכונה, השלמות פרוביוטיקה וטיפולי רפואה משלימה.

חשוב לציין שההמלצות הבאות לתזונה נכונה ושינויים באורח החיים, לא רק מפחיתות תסמינים אלא אף יכולים למנוע לחלוטין מצב של מעי רגיז. באופן כללי ניתן לומר שחיים נטולי סטרס, עם שינה טובה, שתייה מרובה, זמן פנאי ואוכל איכותי, הם מתכון בטוח לחיים עם קיבה רגועה וללא סבל מיותר.

לקבלת מידע על אפשרויות הטיפול במעי רגיז השאירו פרטים ונחזור אליכם

מעי רגיז תזונה

מכיוון שבקיבה עסקינן, לתזונה שאנו צורכים ישנה השפעה ישירה על כאבי התסמינים שרובם ככולם מתחילים בבטן רגיזה. מכיוון שכל אחד ואחת פוגשים את תסמונת המעי הרגיז עם תסמינים שונים ובעוצמות שונות, הטיפול התזונתי יהיה אינדיבידואלי לפי תסמינים עיקריים:

  • כשמופיעה החמרה בתסמינים מיד לאחר צריכה של מזונות מסויימים כדוגמת אלכוהול, מוצרי חלב, מזונות עתירי סוכר, משקאות קפאין, משקאות ומזונות דיאטתיים, צימוקים וכדומה, כדאי להימנע מהם מיידית.
  • אם התסמין העיקרי הוא נפיחות, שיבולת שועל יכולה מאד להקל.
  • אם זו נפיחות, גזים והתכווצויות, כף זרעי פשתן יכולה להקל.
  • בכל אופן מומלץ להימנע ממזון קשה לעיכול כדוגמת כרובית, שעועית, פירות יבשים וכל מה שמכיל ממתיק מלאכותי מסוג סורביטול.
  • אם שלשולים הוא התסמין המכריע, עדיף להיצמד לתזונת דלת סיבים ולוותר על אגוזים, זרעים ומוצרי מאפה מקמח מלא. גם כאן כדאי להימנע מכל מה שמכיל סורביטול ולהקפיד על שתיה מרובה.
  • אם עצירות היא התסמין הנוכח, שתיית מים והגדלת סיבים תזונתיים היא התשובה. תפוחי אדמה ללא קליפה, גזר, מיני קטניות ושיבולת שועל הם מאכלים מצוינים עבורכם.

מעי רגיז מה לא לאכול? בכל מקרה מומלץ ביותר לסובלים ממעי רגיז לנהל יומן תזונה מפורט כדי לעקוב ולאתר את המזונות היותר בעייתיים ואת אלה שמקלים. גם במידה ותפנו לאשת מקצוע או מומחה בתחום, יומן תזונה מפורט יכול לעזור מאד להצלחת הטיפול.

יחד עם הקפדה על תזונה מותאמת, מומלץ לשמור על שגרת ארוחות מסודרת בשעות קבועות. באופן כללי, ארוחות קטנות לאורך היום מקלות על שלשולים, לעומת שלוש ארוחות גדולות וקבועות שמקלות על עצירות.

מעי רגיז אורח החיים

כמו רוב בעיות הבריאות הבלתי מוסברות, הפחתת לחץ ומתח נפשי היא הפעולה הראשונה המומלצת. כאמור, תסמונת המעי הרגיז נגרמת משיבוש בתדר שבין מערכת העצבים למערכת העיכול, מה שמביא לבטן רגיזה. לכן, טיפול רגשי, פעילות גופנית מתונה וטיפולים מרגיעים שונים, מהווים את הכלי הפרקטי המיידי והמומלץ במצב של קיבה רגיזה.

מערכת העיכול שלנו דורשת התייחסות ותשומת לב, חשוב לתת לה מקום בסדר היום העמוס. לכן חשוב להקפיד, לצד ההפחתה הכללית במתח, גם על ארוחות באווירה רגועה, ללא עיתונים או מסכים, כך שהגוף יתרכז בספיגה נכונה של המזון בגוף ולא בדברים אחרים שמתרחשים בסביבה. בנוסף לכך, אכילה מהירה מידי מביאה לבליעת אוויר תוך כדי אכילה ואלו גורמים לגזים.

מעי רגיז פרוביוטיקה

איזון חיידקי המעיים חשובה לתפקוד תקין של מערכת העיכול, במיוחד במצב של מעי רגיז. פרוביוטיקה הוכחה כמאזנת חיידקים אלו ומגינה על פלורת המעיים, בנוסף היא מפחיתה כאבים ותסמינים של מי שסובלים וסובלות מתסמונת המעי הרגיז.

בשוק קיימים מספר סוגים של תכשירי פרוביוטיקה, ההמלצה היא להתחיל מפרוביוטיקה שמכילה מגוון רחב של חיידקי מעי בריכוז גבוה, ועדיף כאלה עם אנזימי עיכול.

מעי רגיז טיפול טבעי

בנוסף להמלצות החשובות של "מעי רגיז מה לא לאכול" ולשינויים באורח החיים, ישנם גם טיפולים משלימים שמסייעים לטיפול במעי רגיז תסמינים והרגעת המעיים. חשוב לקחת בחשבון שטיפול ברפואה משלימה דורש סדרת טיפולים שיכולה להימשך בין שבועות בודדים לחודשים ספורים, כל מקרה לגופו עם תוכנית הטיפולים אישית.

נטורופתיה – בראייה הנטורופתית לטיפול בתסמונת המעי הרגיז, ישנה חשיבות למעי רגיז תזונה, אך גם ישנה ראייה אינדיבידואלית והמלצות על כמוסות ו/או צמחי מרפא בעלי יכולת מרגיעה למערכת העיכול.

רפלקסולוגיה – רפלקסולוגיה היא שיטת טיפול הרואה בכף הרגל תמונה משקפת של כלל איברי הגוף. לכן, לחיצות נכונות בעזרת רפלקסולוגיה בנקודות משמעותיות מקלות על תנועת המעיים ומקלות את התסמינים של מעי רגיז.

היפנוזה רפואית – מחקרים מצאו כי טיפול בהיפנוזה רפואית בשילוב דמיון מודרך מיטיבה עם הסובלים מתסמונת המעי הרגיז. יחד עם זאת, מדובר בטיפול שלא מתאים למי שחווה פגיעה מוחית, משתמשי סמים, אלימים, חולי נפש, ומי שסובלים מפיגור או אוטיזם.

ביופידבק – כפי שכבר צויין, הפחתת מתח חשובה מאד להרגעת תסמינים של מעי רגיז, אחת השיטות הטיפוליות שניתן להשתמש בהן על מנת להגיע לכך היא ביופידבק. השיטה, באמצעות מכשור ממוחשב, מודדת רמות מתח וכך יכולה להנחות את המטופל או המטופלת כיצד לזהות את מצבי המתח. מפגשי ביופידבק מעי רגיז נותנים למטופלים כלים להתמודדות והפגת מתחים.

רפואה סינית – הרפואה הסינית מתייחסת למעי רגיז בפרט ולבעיות במערכת העיכול בפרט, כחוסר איזון אנרגטי. מכיוון שתהליך העיכול מתחיל כבר בפה, לפי הרפואה הסינית, ישנה חשיבות לאכילה איטית ומודעת אשר נותנת מקום לשלב הלעיסה כדי שהמזון יגיע במצב האופטימלי לקיבה.

דיקור – בהתאם לגישה של הרפואה הסינית, דיקור מעי רגיז שם דגש על איזון אנרגטי של מערכת העיכול, לצד הרגעת מערכות הגוף והנפש. כך מופחתים הגזים והנפיחות כמו גם השלשולים, מכיוון שהגוף סופג את המזון באופן מיטבי.

שיאצו – שיאצו הוא למעשה עיסוי עמוק בראיית הרפואה הסינית. אם כי זו שיטת טיפול שפחות מומלצת במצבים דלקתיים או חום גבוה, יש לה יכולת להרגיע את הגוף ולהקל במצב של מעי רגיז.

חשוב לציין שהמלצות אלו לא מחליפות פניה לייעוץ רפואי בעת הצורך. בכל מקרה של תסמינים רבים ומשולבים, מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג על מנת לשלול בעיות אחרות הקשורות למערכת העיכול. לפעמים גם ייתכן במצב של מעי רגיז ירידה במשקל, דימום ממערכת העיכול, חום גבוה או אנמיה וכדאי במצבים אלה לפנות לעזרה רפואית.

לקבלת מידע על אפשרויות הטיפול במעי רגיז השאירו פרטים ונחזור אליכם

חפשו מטפלים במערכת העיכול:

יעל אבנון

נטורופתית מוסמכת ומומחית לאבחון בדיקות דם עפ"י מדעים מדויקים. בעלת ניסיון של 20 שנה בטיפול...

אופיר שגב פרימן

דיקור, שיטת NAET, רפואה סינית, רפואת תדרים, שיטת הבריאות הטבעית...

חגית צפוני

חגית צפוני בת 45, נשואה + 3 ילדים נטורופתית והרבליסטית במקצועי . למדתי 4 שנים...

עידן בוקשפן

מטפל במגע ואמן לחימה. בוגר מכללת תמורות לרפואה משלימה ובעל תעודת הוראה ממכון וינגייט. אדם...

מרכז דרך הבטן

המודל הטיפולי המיושם במרכז משלב שיטות מבוססות מחקר מודרני עם שיטות ממסורות ריפוי שנמצאו יעילות...

טל זייץ

שמי טל זייץ, מטפל בדיקור סיני וצמחי מרפא, מוסמך מטעם האגודה הישראלית לריפוי סיני מסורתי...

אולי יעניין אותך גם

מומלץ לקרוא גם

קודם
הבא