סובלים מצרבות? בואו לראות מה יש לרפואה המשלימה להציע לכם!

postview
timetoread
3 דקות
סובלים מצרבות? בואו לראות מה יש לרפואה המשלימה להציע לכם!

אין כמעט אדם שלא נתקל לפחות פעם אחת בחייו בתסמיני הצרבת. מדובר באחת התופעות היותר שכיחות במערכת העיכול וברוב המקרים הצרבת מופיעה לראשונה לקראת גיל 30 ויכולה להימשך עד גיל זקנה. ברפואה המשלימה תוכלו למצוא פתרונות יעילים שיעזרו לכם להתמודד עם תופעת הצרבת ביעילות ובמהירות

תרופות לצרבת

אם עדיין לא חוויתם צרבת, אנחנו כאן רק כדי להזהיר שלא מדובר בחוויה נעימה כלל. למעשה, התסמין הראשון של צרבת הוא תחושת כאב בוער באזור החזה. לעיתים תחושת הצריבה יכולה להמשיך לכיוון הגרון ולהגיע עד לפה. לרוב תחושת הצריבה מופיעה לאחר אכילה, אבל היא בהחלט יכולה להופיע גם בשעות הלילה, בזמן שכיבה או הישענות קדימה, מה שעלול רק להחריף את תחושת הבעירה.

מאיפה מגיעה הצרבת?

צרבת לרוב מגיעה מתזונה הגורמת לעודף חומציות בדם ובקיבה וכמובן כתוצאה מרגישות או אלרגיה למזונות מסוימים. אבל לא רק, ויש סיבות נוספות להימצאות הצרבת:

  • מצב רגשי מעורער יכול להיות בהחלט סיבה טובה לעודף חומציות ולתפקוד לא תקין של סוגר הוושט.
  • חיידק ההליקובקטר התוקף את רוב האוכלוסייה. דרך ההדבקות היא במגע, על ידי קרבה לצואה או במגע עם רוק של אדם עם החיידק. יש המעריכים כי חיידק ההליקובקטר הוא הסיבה העיקרית לצרבת, וניתן לבדוק האם נדבקנו בחיידק על ידי מספר בדיקות פשוטות יחסית.

 

מהצרבת ניתן להיפטר! השאירו פרטים למידע על אפשרויות הטיפול

מה הרפואה הקונבנציונלית מציעה לטיפול בצרבות?

הטיפול הרפואי שניתן לרוב לתופעת הצרבת הוא כדורים להורדת החומציות. אם וכאשר נמצא חיידק בקיבה, ניתן לשלב גם טיפול באנטיביוטיקה. במקרים חריגים הרופא יכול להציע ניתוח שאמור לטפל בתפקוד הלקוי של הסוגר.

בטיפולי רפואה משלימה ניתן לטפל בצרבות ביעילות מרבית ובמספר דרכים:

ניתן להקל על תופעת הצרבת על ידי תפריט תזונה נכון ומותאם אישית. למעשה, רק על ידי תזונה נכונה ניתן להפחית משמעותית את תסמיני הצרבת.

  1. בראש ובראשונה רצוי להימנע מארוחות גדולות ומכבידות ולחלק את זמני האכילה ל-5 פעמים ביום.
    בנוסף, חשוב להימנע ממזונות שעלולים להזיק כגון אוכל מטוגן, שומנים, סוכרים ואלכוהול. לעומת זאת,  הוספת מזונות בסיסיים ולא חומציים יכולה בהחלט לשפר את מצבכם הבריאותי. ניתן להוסיף מזונות המחזקים את הכבד, הכליות ומזונות שיכולים לטפל בדלקת שנוצרה בקיבה או בוושט (כמו לימון, פשתן ואבקת קוזו).
  2. מומלץ להשתמש בתוספי תזונה חזקים שיכולים להחליף את התרופות לטיפול בצרבת. (כגון Helico-Bacstop, NOW Foods Melatonin, NOW Foods Betaine ועוד רבים נוספים וטובים.) מרבית התוספים מבוססים על מינרלים נוגדי חומצה וחלק אחר מבוסס על צמחי מרפא.
  3. צמחי מרפא הםדרך נוספת לטיפול בצרבת. הטיפול בצמחי מרפאיעיל ביותר לחיזוק השסתום , להקלה על הצרבת וטיפול בדלקת הוושט ובקיבה.
  4. ניתן לטפל בצרבת גם באמצעות  דיקור סיני! מדובר על טיפול מצוין שעוזר לחזק את אנרגיית הכליות והכבד ומקל על הצרבת באופן כמעט מיידי, גם לטווח הקצר וגם לטווח הארוך.
  5. לבסוף, מומלץ לשנות ולשפר את אורח החיים שלנו: להפחית את כמות העישון והאלכוהול, להפחית מתחים, לישון על הגב או על צד שמאל, להימנע מאכילת פירות אחרי ארוחה ולהימנע משתייה בזמן האוכל.

איך מעבירים צרבת

בנוסף לטיפול המשלים, מה כדאי לשנות בתפריט היום יומי שלנו?

 לימון – ניתן לסחוט לימון ולערבב אותו עם כוס מים, ולשתות על קיבה ריקה בבוקר. זה יעזור לאזן את חומציות הקיבה ולמנוע הפרשת יתר של צרבת וחומצה.

  1. סודה לשתיה- ניתן לערבב כפית סודה לשתיה עם חצי כוס מים ולשתות את קיבה ריקה. הסודה תעזור להקטין את החומצה בקיבה.
  2. תפוח אדמה – ניתן לרסק בבלנדר תפוח אדמה טרי יחד עם הקליפה, לערבב עם כמות שווה של מים ולשתות על קיבה ריקה שלוש פעמים ביום. תפוח האדמה יכול לעזור ולהרגיע את הריריות, לטפל בדלקת הקיבה וליצור שכבת הגנה שתעזור להקל ולטפל בצרבת.
  3. צמח שוש קירח – מדובר על צמח ממריץ המעודד את התחדשות ריריות הקיבה ועוזר להוריד את רמת הצרבת. ניתן לשתות אותו מעורבב עם כוס מים או לאכול אותו בצורתו הטבעית. אם אתם סובלים מלחץ דם גבוה, מומלץ שתתייעצו עם רופא לפני לקיחת התוסף.
  4. אלוורה – למיץ קקטוס האלוורה יש איכויות ריפוי מדהימות! ניתן לשתות אותו כמיץ או ליטול אותו בקפסולות. מומלץ להיזהר שלא לשתות במינונים גבוהים שעלולים ליצור שלשולים.

לסיום, תופעת הצרבת לא מסכנת חיים ובעזרת טיפול נכון ניתן לחיות איתה בשלום ואפילו להימנע ממנה לחלוטין. לרפואה המשלימה יש מגוון של פתרונות שיכולים לעזור למניעת הצרבת, ואף להיות תחליף יעיל ובטוח לתרופות וניתוחים מסובכים. אם אתם רוצים להתחיל טיפול ואינכם בטוחים האם הוא מתאים לכם, מומלץ להיוועץ על כל מקרה עם רופא מומחה.

מהצרבת ניתן להיפטר! השאירו פרטים למידע על אפשרויות הטיפול

חפשו מטפלים במערכת העיכול:

מרכז דרך הבטן

המודל הטיפולי המיושם במרכז משלב שיטות מבוססות מחקר מודרני עם שיטות ממסורות ריפוי שנמצאו יעילות...

יעל אבנון

נטורופתית מוסמכת ומומחית לאבחון בדיקות דם עפ"י מדעים מדויקים. בעלת ניסיון של 20 שנה בטיפול...

איה הוד ניקולא

שלום, שמי איה הוד ניקולא ואני מזכירה לאנשים שהם הרופא הכי טוב של עצמם ומנגישה...

טל זייץ

שמי טל זייץ, מטפל בדיקור סיני וצמחי מרפא, מוסמך מטעם האגודה הישראלית לריפוי סיני מסורתי...

חגית צפוני

חגית צפוני בת 45, נשואה + 3 ילדים נטורופתית והרבליסטית במקצועי . למדתי 4 שנים...

אהוד סברדליק

מטפל מאז שנת 1999 ברפואה סינית בעזרת דיקור סיני, צמחי מרפא סיניים, תזונה ואורח חיים...

אולי יעניין אותך גם

מומלץ לקרוא גם

קודם
הבא