צרבת – תרופות סבתא שיקלו את ההרגשה

postview
timetoread
4 דקות
צרבת – תרופות סבתא שיקלו את ההרגשה

סביר להניח שכבר יצא לך לחוות צרבת בשלב זה או אחר של חייך, אותה תופעה נפוצה של תחושת כאב בוער ו/או צריבה מאחורי עצם החזה. תסמיני הצרבת נוטים להופיע בדרך כלל לאחר האכילה, אך יכולים להפתיע גם בשעות הלילה כאשר שכיבה מאוזנת או הישענות קדימה מחמירים את ההרגשה. לכן כדאי שתהיה לך רשימה מעודכנת של 'צרבת תרופות סבתא' זמינות שיקלו על התחושה המעיקה וישחררו אותך מהצרבת.

כשאנחנו חשים צרבת, השריר, שבמצב תקין מונע ממיצי הקיבה לעלות בוושט, חלש או רופף. לכן, מיצי הקיבה החומציים עולים במעלה הוושט וגורמים לנו לתחושת הצריבה הנוראית. תופעת הצרבת שכיחה מאד ומתקשרת לתזונה שלנו, למצבנו הנפשי ולמצבים רפואיים שונים. לצד פתרונות רפואיים, ובמקביל לבירור רפואי לגילוי מקור התופעה, במהלך השנים נמצאו מספר 'תרופות סבתא' שהוכחו כיעילות בהקלה על תסמיני הצרבת.

מהצרבת ניתן להיפטר! השאירו פרטים למידע על אפשרויות הטיפול

צרבת – תרופות סבתא להקלה בתופעה

  1. שקדים – השקדים נמצאו כמסייעים לאיזון רמת החומציות בקיבה ולכן מקלים על תחושת צרבת. מומלץ לאכול מספר שקדים ביום, לא קלויים, ועדיף לאחר השריה של מספר שעות במים. ניתן, לחילופין, לטחון כוס שקדים במעבד מזון עם שתי כוסות מים פושרים, לסנן ולשתות. בנוסף, השקדים מזינים ביותר ומכילים חלבונים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. שקדים גם עשירים באומגה 3 המסייעת למאזן שומנים תקין בגוף וכך מהווה תרופת סבתא לצרבת שנגרמה מתוך אכילה יתרה של שומנים לא בריאים. ניתן גם להקפיא את השקדים ולאכול אותם קרים כך שהקור יתרום לצינון הוושט ולרגיעתו. יחד עם זאת, צריכה של כמות גדולה מידי של שקדים עלולה להביא לתוצאה הפוכה.
  2. מלפפון – המלפפון מכיל ויטמין B, סידן, אשלגן וסיבים תזונתיים. שתיית מיץ המלפפון מרגיעה ונחשבת לתרופת סבתא זמינה ומהירה לצרבת.
  3. חליטות צמחים – חליטות המשלבות צמחי מרפא שהוכחו כמסייעים לתהליך העיכול ושתייה חמה שמקלה על תחושת הצריבה.  צמחי מרפא נמצאים בשימוש האנושות כבר אלפי שנים ונחשבים יעילים במיוחד בהפחתת צרבות וריפוי דלקות במערכת העיכול. ישנה חשיבות לשימוש, עד כמה שניתן, בצמחים עצמם ולא במיצוי שעבר תהליכים תעשייתיים. בין צמחי המרפא המשמשים כתרופת סבתא לטיפול בצרבת נמצאו יעילים במיוחד: שורש ג'ינג'ר טרי ומגורר, פרחי קמומיל, עלי נענע, שורש ליקוריץ, מרווה, דרדר כחול, ציפורני חתול וצמח הפליפינדולה – מומלץ להשרות אותם מספר דקות במים חמים/פושרים ולשתות לפני האוכל.
  4. מיץ כרוב – שתיית מיץ כרוב טרי סחוט, או, לחילופין, מים שהשתמשו בהם להכנת כרוב כבוש ביתי, מקלים על תחושת הצרבת.
  5. חומץ תפוחים – שתיית כף חומץ תפוחים טבעי מהולה במים לפני הארוחה תפחית את ייצור החומצה בקיבה ותסייע למניעת צרבת.
  6. נוזל תפוח אדמה – המיץ שיוצא מתפוח אדמה טרי לאחר שמגרדים אותו במגרדת ומהילה שלו במים מפחיתה את החומציות בקיבה ומהווה טיפול לצרבת – תרופת סבתא קלאסית.
  7. לעיסת מסטיק – פה יבש מגביר את תסמיני הצרבת ולכן לעיסת מסטיק לא ממותק לאחר האכילה מסייעת לייצור מוגבר של רוק. הרוק מוסיף לחות לוושט ומדלל את חומצות הקיבה.
  8. סודה לשתייה – סודה לשתייה לטיפול בצרבת – תרופת סבתא נחשבת כמסייעת רבות כשמדובר בבעיות במערכת העיכול. ערבוב של רבע כף סודה במים תורם להורדת החומציות.
  9. שיבולת שועל – דייסה של שיבולת שועל במים תרגיע את תחושת הצרבת.
  10. זרעי תורמוס – קמח מזרעי תורמוס מעורבב במים, או, לחילופין, בישול זרעי התורמוס ואכילתם מסייעים בהקלה על תחושת הצרבת המשמש כתרופת סבתא קלאסית.
  11. אבוקדו ובננה – האבוקדו מנטרל חומציות בגוף והבננה נחשבת לסותרת חומצה טבעית.
  12. אולמוס – כפית מאבקת קליפת עץ האולמוס מהולה במים פושרים, מסייעת במניעת צרבת. עץ האולמוס מכיל חומרים מסככים המועילים לריפוי הרקמה הפגועה. בנוסף, הוא גם מכיל כמות גבוהה של סיבים, מינרלים וויטמינים.
  13. זרעי פשתן – שתיית מים פושרים שהושרו בהם זרעי פשתן לא טחונים למשך שעה עד 3 שעות, מרגיעה את הצרבת באופן מיידי.
  14. מים קרים – תרופת הסבתא המהירה והזמינה ביותר לצרבת היא שתייה של מים קרים בלגימות קטנות.
  15. עצירה בצריכת חלבונים מן החי – הקיבה משקיעה מאמץ רב בפירוק החלבונים, כשנותנים לקיבה הפסקה קצרה, מופחתת החומציות וזו לא עולה ומגרה את הוושט.
  16. הימנעות והפחתה בצריכה של מזונות שמגרים את הקיבה – מזונות שונים נמצאו כמגרים את מערכת העיכול ו/או מכילים רמות גבוהות של חומציות ולכן עדיף להימנע מהם, או לכל הפחות, להפחית בצריכתם. בהם: אלכוהול, קפה, פירות הדר, עגבניות, משקאות מוגזים, מזון חריף, מטוגן ושומני, שוקולד, בוטנים, חיטה לבנה, סוכר לבן ומוצריו ומאכלים תעשייתיים.
  17. הגבהת הראש בשינה – הגבהת הראש מייצרת מצב בו הוושט מעל הקיבה ותמנע הופעה של צרבת לילית.

בהתמודדות עם התופעה, ישנן תרופות סבתא לצרבת היכולות מאד להקל על ההרגשה. בנוסף להן, כדאי גם להקפיד על הרגלי תזונה נכונים הכוללים:

  • ארוחות קטנות שכוללות ירקות ולהימנע מאכילה 3 שעות לפני השינה.
  • אכילת איטית וממושכת מסייעת למזון להגיע כמה שיותר מעובד אל הקיבה, כך הקיבה תעבוד פחות קשה בפירוק המזון ותפריש פחות חומצות.
  • עדיף להימנע משתייה בזמן האוכל ומצריכת מזון נוזלי באותה ארוחה שיש בה מזון מוצק.
  • להקפיד לבצע פעילות גופנית לפני האוכל ולא אחרי.

יחד עם זאת, חשוב לזכור שתחושת הצרבת לרוב מעידה על בעיה עמוקה יותר במערכת העיכול. לכן, לצד ההתמקדות בהרגעת הצרבת, תרופות סבתא לצרבת יעילות בהקלת התחושה הלא נעימה של  אך עדיין יש להיבדק ולהגיע לשורש הבעיה.

מהצרבת ניתן להיפטר! השאירו פרטים למידע על אפשרויות הטיפול

חפשו מטפלים במערכת העיכול:

בני שטיין

רפלקסולוגיה, מסאג שוודי, פנג שווי, צמחי מרפא, תזונה הוליסטית, אימון גופני כתהליך שיקומי וכו..

יעל אבנון

נטורופתית מוסמכת ומומחית לאבחון בדיקות דם עפ"י מדעים מדויקים. בעלת ניסיון של 20 שנה בטיפול...

טל זייץ

שמי טל זייץ, מטפל בדיקור סיני וצמחי מרפא, מוסמך מטעם האגודה הישראלית לריפוי סיני מסורתי...

חגית צפוני

חגית צפוני בת 45, נשואה + 3 ילדים נטורופתית והרבליסטית במקצועי . למדתי 4 שנים...

רפאל רוזנסקי

רפאל רוזנסקי (M.Sc., Dip.Ac), מטפל בדיקור סיני, מקים מרפאת רפאל. חבר באגודה הישראלית לריפוי סיני...

אהוד סברדליק

מטפל מאז שנת 1999 ברפואה סינית בעזרת דיקור סיני, צמחי מרפא סיניים, תזונה ואורח חיים...

אולי יעניין אותך גם

מומלץ לקרוא גם

קודם
הבא